Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Reply
 
Thread Tools Search this Thread

  #31  
Old 02-01-2014, 10:50 AM
jjvm90 jjvm90 is offline
Liking the Ford Ranger Forum
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 16
Default Re: p1071 and p1074

well I do have a loss of power but not as severe as what you are saying, I have no problem cruising at 80 on the freeway but the weird thing about the fuel pressure is when I was going to swap the injector I went to release the pressure through that nozzle thing and nothing squirted out, but once I turned my key once to prime the pump it squirted but I drove it before so I dont know why I had no pressure the first time, the pump and all that is new unless the guy who put it on fucked it up or forgot the gasket, but today I already notice my truck having slightly more response and the CEL hasnt come on yet fingers crossed
__________________
2004 Ford Ranger XL 3.0 2wd
Mods:K&N CAI, flowmaster muffler, nothing special
Reply With Quote
  #32  
Old 02-01-2014, 04:34 PM
sh8zen sh8zen is offline
Like the Forums
 
Join Date: Dec 2013
Posts: 43
Default Re: p1071 and p1074

To properly test the fuel pressure, you should use a gage. It should read 60 t0 65 psi and when you turn the key off, it should not drop more than 5 psi after 1 minute.
__________________
Ventura California.
2003 3.0l flex fuel edge Ranger.
2002 4.0 Eddie Bower Explorer.
Reply With Quote
  #33  
Old 02-04-2014, 02:57 PM
jjvm90 jjvm90 is offline
Liking the Ford Ranger Forum
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 16
Default Re: p1071 and p1074

still no CEL back on so It was fuel injector number 6 making me throw the codes
__________________
2004 Ford Ranger XL 3.0 2wd
Mods:K&N CAI, flowmaster muffler, nothing special
Reply With Quote
  #34  
Old 02-05-2014, 11:55 AM
jjvm90 jjvm90 is offline
Liking the Ford Ranger Forum
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 16
Default Re: p1071 and p1074

ok well I jinxed myself and the cel came on after 60 miles, but no p1071 or p1074 , Now I am getting missfire codes of P0300 P0304 P0316, I replaced the sparkplug wires and it seems to still have a slight rough/miss, gonna drive it to see if the light comes back on and go from there
__________________
2004 Ford Ranger XL 3.0 2wd
Mods:K&N CAI, flowmaster muffler, nothing special
Reply With Quote
Reply

Tags
cel, o2sensor, p1071, p1074

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search