Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts!

Go Back   Ford Ranger Forum - Forums for Ford Ranger enthusiasts! > > >
Forgot Password? Join Us!

Welcome to Ford Ranger Forum

Thread Tools Search this Thread

Old 01-08-2010, 06:57 PM
dannor0001 dannor0001 is offline
Learning to use the forums
Join Date: Jan 2010
Posts: 2
Angry 87FordRanger2.9lv6 electrical fire

bought my 87ranger at an auction. Six months after i bought the alternator shorted out! alternator, upper pigtail, the wire from the solenoid, and the started all fried. Replaced all with new along with coil and the ecm. Now it loses power and dies! after 30 mins or so its good to go. No regular timing with it like short driving or long doesnt matter.
only heads up is when the heater slows down. if i kill all electrical lights/heater/radio it still dies just not as quick. alternator has been tested and passes fine and battery is new.
Reply With Quote
Old 01-21-2010, 11:28 AM
lostsoul lostsoul is offline
should have cut the blue
Join Date: Jan 2010
Posts: 13
Default wire tracing

well i know that when i first dug my ranger out of two weeks worth of snow when i first got it the plug wires were bad so it would run fine for like an hour or two and then it would turn over but not start like it had a flat cylnder so maybe its one of the wires not the alt.?
Reply With Quote

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cylinder 3 miss fire? keeferterry 4-Cylinder Tech 5 01-14-2013 01:38 PM
92 XLT miss fire flatblack 4-Cylinder Tech 3 12-06-2009 08:44 PM
in need of electrical guru RoadDawg Electrical Tech 8 12-03-2009 10:53 AM
electrical bug FX4 Electrical Tech 1 10-13-2009 01:42 PM
Line of fire bigc Exterior Tech 11 09-21-2009 10:36 AM